— Jeg kan love fortsatt videre kamp, sa advokat Sigurd Klomsæt under en pressekonferanse i Oslo tirsdag. Han krever nye avhør av flere vitner og sier han akter å «holde trykket oppe». Blant det stiftelsen nå fester sin lit til, er arbeidet som gjøres av Stortingets granskingskommisjon, som skal avgi rapport innen 1. juni neste år.

Etter to års arbeid henla Oslo-politiet i forrige uke etterforskningen av brannen på grunn av manglende bevis. Klomsæt, som representerer stiftelsen, aksepterer ikke en slik konklusjon.

— Bevisene står i kø. De tekniske rapportene som politiet har framlagt, holder ikke faglig mål, sier han.

Stiftelsen og dens sakkyndige eksperter, blant dem den tidligere danske sjøfartsinspektøren Flemming Thue Jensen, avviser teorien om brannspredning via varmgang i skroget. I stedet mener stiftelsen at det er snakk om flere uavhengige branner og at det er tilført store mengder dieselolje for å holde den ved like. Stiftelsens egne beregninger viser at 120.000 liter dieselolje ikke er redegjort for etter brannen, som tok 159 menneskeliv i 1990. Den danske støtteforeningen etter Scandinavian Star-brannen har i likhet med stiftelsen bestemt seg for å påklage politiets henleggelse til Statsadvokaten, mens den norske Støttegruppen etter Scandinavian Star fremdeles har spørsmålet til vurdering. (©NTB)