Britiske Guardian skrev onsdag at franske myndigheter undersøker utbetalinger på 12,2 millioner kroner (1,3 millioner euro) gjort til en konto i Singapore linket til sønnen til Lamine Diack, den tidligere IAAF-presidenten. Pengene skal komme fra Tokyos OL-bud eller personene som handlet på deres vegne.

Undersøkelsen er en del av en større etterforskning av Diack, som er tiltalt for korrupsjon, hvitvasking og konspirasjon. Diack og sønnen skal ha organisert bestikkelser for å dekke over positive dopingtester av russiske utøvere. Franske myndigheter ble involvert da pengene kan være hvitvasket i Paris.

— Jeg forstår det som at prosessen rundt Tokyo 2020-budet var rent, sier Yoshihide Suga, talsmann for de japanske myndighetene.

— Japan vil iverksette nødvendige tiltak til enhver forespørsel franske justismyndigheter måtte komme med, sier Suga, som mener det ikke er noen grunn til å sette spørsmålstegn ved Tokyo-budet.

Tokyo vant i 2013 tildelingen av OL i 2020 foran Istanbul og Madrid. Diack var på det tidspunktet fortsatt IOC-medlem. (©NTB)