Resultatet understreker den vanskelige posisjonen Hillary Clinton og Det demokratiske partiet er i. Den etablerte delen av partiet forsøker nemlig å rette blikket mot selve presidentvalget, men har foreløpig ikke en utpekt kandidat.

Amerikanske kommentatorer trakk fram at Clintons antikull-uttalelse i mars hjemsøkte henne under tirsdagens nominasjonsvalg i en delstat som er avhengig av gruveindustrien. Hun har i etterkant sagt at hennes kommentar om å stenge kullgruvene var «feilinformasjon».

Sanders har nå vunnet 19 delstater mot Clintons 23, men hun er mye nærmere enn Sanders i å sikre seg de 2.383 delegatene som kreves for å bli Demokratenes presidentkandidat.

Tross Sanders' seier, kan Clinton tape alle statene som gjenstår og fortsatt bli nominert, så lenge alle hennes støttespillere i partiet, kjent som superdelegater, fortsetter å støtte henne.

Clinton må vinne bare 14 prosent av delegatene og superdelegatene i de gjenstående valgene, og hun er fortsatt på vei til å bli nominert i begynnelsen av juni. (©NTB)