Clinton reiser nå rundt til kirker og andre samlingspunkter i Kentucky, samtidig som hennes TV-reklamer sendes ut til delstatens 4,4 millioner innbyggere.

Den tidligere utenriksministeren leder fortsatt klart i kappløpet om å bli Demokratenes presidentkandidat, men den siste tiden har nye småseirer gitt konkurrenten Bernie Sanders vind i seilene. Han har lovet å bli i kampen fram til landsmøtet i juli og håper på to nye triumfer i nominasjonsvalgene i Kentucky og Oregon tirsdag.

Etter at Donald Trump nå står igjen som Republikanernes presidentkandidat, ønsker Clinton-leiren å rette oppmerksomheten mot selve presidentvalgkampen. Men med fortsatt motstand fra Sanders kan de foreløpig ikke gjøre det skiftet fullt ut. En seier i én av tirsdagens to delstater kan gi Clinton et verdifullt løft fram mot nominasjonsvalgene i California og New Jersey tidlig i juni.

Delstaten Oregon vil trolig gå til Sanders, men Clintons valgkamporganisasjon tror det er mulig å vinne i Kentucky. Søndag og mandag skal den tidligere utenriksministeren drive valgkamp i delstaten.

— Det kommer til å bli jevnt, men uansett, på samme måte som i valgene tidligere i måneden, så vil vi få ekstra delegater og komme nærmere å sikre nominasjonen, skriver Clinton-talsmann Brian Fallon i en epost. (©NTB)