Det blir fakler og rød løper når Terje Formoe lørdag kveld kommer til Fønix kino for å overvære den lokale premieren på storsatsingen «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama». Den vises i forbindelse med Barnefilmfestivalen.

Filmen har verdenspremiere på Colosseum kino i Oslo fredag og vises lørdag for første gang i hjembyen Kristiansand. Den er tidenes dyreste norske familiefilm med et budsjett på 50 millioner kroner og er spilt inn i England, Thailand og Marokko. Filmen er allerede solgt til 73 land.

I rollene finner vi Odd Magnus Williamson, Pia Tjelta, Kyrre Haugen Sydness, Anders Baasmo Christiansen, Jon Øigarden, Tuva Novotny, Nils Jørgen Kaalstad med flere.

Lisa Marie Gamlem («Mormor og de åtte ungene«) og John Andreas Andersen («Hodejegerne», «Kongen av Bastøy«) har hatt regien på filmen, og manus er ved Lars Gudmestad.

Terje Formoe har selv en birolle i filmen som trombonist, mens datteren Janne Formoe spiller hovedvakten i byen Lama Rama. De kommer begge til premierefesten på Fønix på lørdag.