Synnøve Solemdal ble nummer 18 i Tyskland. Norge stilte med to løpere til start på kvinnenes fellesstart i skiskyting lørdag der Gabriela Soukalova stakk av med seieren. Jenta fra Tsjekkia, som leder verdenscupen, skjøt fullt hus på alle de fire skytingene. Franziska Hildebrand og Laura Dahlmeier, begge fra Tyskland, tok de to plassene bak Soukalova.

Før start ble det meldt om våpentekniske problemer for Norges beste skiskytter, Eckhoff, og allerede på første skyting så det ut som om hun slet. Eckhoff skjøt én bom og brukte lang tid på skytingen, mens det ble fullt hus på Solemdal på den første serien.

— Ut ifra forutsetningene er jeg fornøyd med løpet. Jeg slet veldig på innskytingen, og i ettertid viste det seg at tennålen var brukket. Derfor brukte jeg jo hundre år på standplass, sa Eckhoff til NTB.

På andre skyting så det imidlertid ut til å fungere litt bedre for Eckhoff, for da var det solid skyting med fem treff, mens Solemdal måtte ut i en strafferunde.

Etter bom på det siste skuddet på tredje skyting, passerte Eckhoff som nummer 14 ut fra nest siste skyting, nesten 50 sekunder bak ledende Hildebrand. (©NTB)