I en kommentar publisert i Vårt Land i mars beskriver journalist Alf Gjøsund hvordan han som barn opplevde å bli utsatt for fysisk avstraffelse. I kommentaren trekker han fram pastor Jan-Aage Torp som et eksempel på en som «ikke synes vold mot barn er så farlig», skriver Journalisten.

Torp mente han skulle fått mulighet til samtidig imøtegåelse i tråd med Vær Varsom-plakatens punkt 4.14, og klaget inn avisen for PFU, som ikke ga ham medhold.

PFU slo fast at det her dreide seg om en kommentarartikkel med referanser til en løpende debatt, der det skal være stor takhøyde.

— Selv om imøtegåelsesretten er sjangeruavhengig, har utvalget mange ganger gitt uttrykk for at det skal være stort rom for spisse karakteristikker og sterke meninger i debattsjangerne, sier utvalget, som slår fast at Vårt Land ikke har brutt god presseskikk.

«Etter utvalgets syn er ytringene innenfor den takhøyden som en løpende debatt må ha, og noe klager, som selv har sterke synspunkter, må akseptere», heter det i uttalelsen fra PFU.