— Vi kan bekrefte at Henrik Rafaelsen og Agnes Kittelsen vil ha svært sentrale roller i filmen, forteller produsenten for Pyromanen, Edward Dreyer.

Tidligere har de spilt mot hverandre i filmen «Sykt Lykkelig» og forestillingen «Jernbyrden». Produsenten vil avsløre flere skuespillernavn på innspillingsdagen.

Starter tirsdag

— Vi kommer til å avsløre flere av skuespillerne tirsdag. Selv om Rafaelsen og Kittelsen har noen av hovedrollene, vil det være større roller som vil bli avslørt. Tirsdag blir første innspillingsdag, og da kommer vi med mer informasjon om alle hovedrollene, sier Dreyer.Pyromanen er basert på Gaute Heivolls bok «Før jeg brenner ned». Sommeren 1978 satte en pyroman fyr på flere bygninger i Finsland, og nå skal filmen baseres løst på hendelsene. Filmen vil bli regissert av Erik Skjoldbjærg, som tidligere er kjent for filmer som «En Folkefiende» og «Insomnia».

— Dette er ikke en dokumentar av det som faktisk skjedde. Vi lager en fiksjon basert på en sann historie, forteller regissøren.

To måneder

Tirsdag starter filminnspillingen, og lokalene er spredt utover hele Sørlandet. De første opptakene blir gjort i Christianssand Bryggeriers gamle administrasjonskontorer ved Mosby. Settingen i filmen er lagt i slutten av 70-årene, og ingenting av kulissene er tilfeldige, ifølge produsenten.

— Disse gamle murlokalene passet oss perfekt. Brygghuset er en riktig setting å gjøre om til det sene 70-tallet, forteller Dreyer.

Innspillingen vil foregå i to måneder på forskjellige sett på Sørlandet. Dreyer kan også avsløre at de har bygd en kulisse i Agder Teater, som skal etterligne den gamle brannstasjonen på Skinnarmoen.