På tross av arbeidet med musikken, som for det meste finner sted i Oslo, har Alejandro Fuentes bestemt seg for å bli værende i hjembyen også i fremtiden.

— Jeg reiser jo mye, siden vi jobber i studio i Oslo, men det er noe eget med å bo her. Hjemme kan jeg senke skuldrene og slappe av. Det er ikke noe galt med Oslo, men i forhold, så er Kristiansand nesten litt som en hobbitlandsby. Det er et helt annet tempo her.

Nye låter

Årets sommer skal gå med til å jobbe med musikken, i tillegg til å slappe av og nyte livet.

— Det blir et par små spillejobber, blant annet en her i byen 27. juli, men for det meste så skal jeg jobbe på låtene mine.

Det er noe eget med å bo her. Hjemme kan jeg senke skuldrene og slappe av

Det siste musikalske prosjektet, med helt nytt uttrykk og norske tekster, startet han på i fjor sommer, men det er lite sannsynlig at det blir en tradisjonell utgivelse av album.

— Sånn som bransjen fungerer nå så blir det nok til at jeg heller slipper én og én låt.

— Hvor langt har du kommet i prosjektet nå?

— Alle tekstene er ferdige, så nå gjenstår det bare å produsere dem. Jeg vil anslå at jeg er omtrent halvveis. Det blir i hvert fall ny låt til høsten og sannsynligvis én til utpå vinteren.

Fra før av har han gitt ut to soloalbum og to album sammen med De nye gitarkameratene.

Planer

Artisten har i mellomtiden blant annet utdannet seg til personlig trener, men det har ikke blitt så mye jobbing i det nye yrket. Musikken tar for mye tid.

— Nei, det ble vanskelig å få til begge deler. Som PT skal du jo også bruke tid på å følge opp folk, så jeg ble nødt til å prioritere.

Jeg ble nødt til å prioritere

Men det kan være greit å ha noe å gjøre utenom musikken.

— Jeg tror det kan være viktig å ta pauser. Jeg vil ikke lage musikk bare for å lage musikk. Det er viktig å ha den sulten og lysten på å gjøre noe nytt.

Familie

Pauser kan dessuten komme godt med på andre områder. For litt over et år siden giftet han seg med kjæresten Christina Kobbeltvedt.

— Det er fantastisk å være gift. Man får et annet fokus i livet, en følelse av trygghet og tilhørighet. Vi er en god støtte for hverandre.

Jeg har en femårsplan. Den innebærer å få barn og å kunne leve av musikken

Og planene framover er klare.

— Jeg har en femårsplan. Den innebærer å få barn og å kunne leve av musikken. Jeg er veldig glad i unger og gleder meg til å få egen familie.

Nytt utrykk

Med det blir ikke bare jobbing med nye låter i sommer, snart blir artisten også å se i tv-programmet «Allsang på grensen» 15. juli.

— Egentlig er jeg med mest fordi jeg skal spille låtene mine, men så tenkte jeg det var morsomt å prøve seg som programleder også. Jeg liker å prøve nye ting.

Etter en lang pause fra rampelyset, overrasket han mange da han i fjor begynte å synge på norsk, og med et ganske annet uttrykk enn i sine tidligere utgivelser.

- Er det viktig for deg å fornye deg?

— Ja, det er helt klart. Jeg har veldig mye jeg har lyst til å prøve, både når det gjelder musikk og ellers i livet. Jeg kan ikke helt si hvilken form det kommer i, men at det kommer helt nye ting fra meg også i framtiden er helt sikkert.