«Kom som en gutt, reiser som en mann.» Det var budskapet på ett av flere bannere i Kristiansand før kampen mellom Start og Stabæk, som var Kristoffer Ajers siste kamp for Start før 18-åringen setter kursen mot Skottland og Celtic i sommer.

Men etter en drøy halvtime så samtlige Start-spillere ut som guttespillere da Ohi Omoijuanfo fikk gå opp upresset og heade Stabæk i ledelsen.

Det puslete spillet fortsatte foran eget mål og straffet seg seks minutter senere. Alexandro de John klarte ikke klarere Ernest Asantes innlegg, og bak Start-forsvareren kom Giorgi Gorozia som tok ballen ut av beina til de John og tuppet inn 2-0 til bortelaget. Og da innbytter Moussa Njie satte inn 3-0 etter 78 minutter, holdt det ikke lenger å skulle hylle Ajer for hans 56 eliteseriekamper, da flere av de 7273 tilskuerne begynte å forlate arenaen.

Da slapp de også å se unggutten Birger Meling skru inn 4-0, før Njie satte inn sitt andre for kvelden til 5-0-seier for Stabæk.

Jumboferie

Start må dermed ta ferie som tabelljumbo i eliteserien med seks poeng. Plassen foran innehar Stabæk med sine ti poeng.

– Det er flaut. Vi ser engstelige ut, og i sluttfasen går vi helt opp i linninga og viser null karakter. Vi blir utspilt av laget som ligger rett over oss på tabellen, det er selvfølgelig ikke en god følelse, sier Start-trener Steinar Pedersen til TV 2. – Vi var kliniske, og vi fortjente å vinne. Men ti poeng er ikke bra nok, så vi må fortsette å jobbe, sier Stabæk-trener Billy McKinlay til kanalen.

Blodig start

Det så stygt ut etter femten minutter mellom Start og Stabæk da Henrik Robstad og Mathias Rasmussen skallet. Verst gikk det utover førstnevnte som måtte geleides av banen mens blodet rant fra pannen. 25-åringen måtte i garderoben for sys sammen, og derfra fikk venstrebacken se bortelaget gå opp i ledelsen.

Ohi Omoijuanfo ristet av seg Espen Børufsen og headet enkelt inn 1-0 etter 33 minutter.

Indisk debut

Verre ble det for hjemmelaget åtte minutter senere. Ernest Asante sendte ballen inn foran mål hvor Alexandro de John ble presset av Giorgi Gorozia. Start-forsvareren klarte ikke klarere ballen, og dermed fikk Gorozia en enkel jobb med å sette inn 2-0. I andre omgang skrev også innbytter Moussa Njie seg på scoringslista da han fikk plass innenfor 16-meteren, og skrudde ballen i det lengste hjørnet bak Håkon Opdal.

– Jeg har fått beskjed om å skyte mer, så da jeg fikk ballen var det bare å ta touchet og skyte. Den gikk inn, så det er bra det, sier målscorer Njie.

Birger Meling ville ikke være noe dårligere fire minutter før slutt, og kopierte Njie da han satte inn 4-0 for Stabæk. To minutter før slutt kombinerte de to ungguttene, og Njie sikret 5-0-seieren for bortelaget.

– Det er helt fantastisk. Nå må vi bygge videre på det vi har gjort. Det kommer tøffere kamper enn det her, så vi må jobbe på for å ta poeng, påpeker Njie.

Gurpreet Sandhu i Stabæk-buret fikk lite å gjøre i eliteseriedebuten som Indias første representant i seriespill i europeisk toppfotball, dermed var det Stabæk som kunne feire tre særs viktige poeng i bunnkampen.