De som blir deportert, har alle fått en rettslig kjennelse på at de er utvist fra USA. Ifølge amerikanske medier begynte myndighetene den storstilte aksjonen i forrige uke.

I Guatemala ankom fire kvinner med i alt ti barn i alderen to til 17 år onsdag. Ingen av dem ønsket å snakke med pressen. Noen av dem brukte klærne sine til å skjule ansiktene før de ble ført bort av myndighetene på en militær flyplass utenfor Guatemala by.

Deportasjonene blir gjennomført samtidig som nominasjonsprosessen foran høstens presidentvalg starter for alvor. Innvandring er en omstridt valgsak, og republikanske presidentkandidater mener at mer må gjøres for å hindre at papirløse innvandrere og flyktninger kommer til landet, spesielt fra Latin-Amerika og Syria.

Mange av latinamerikanerne som nå skal deporteres, er fra land som Guatemala, El Salvador og Honduras, som alle er preget av stor fattigdom, korrupsjon og mye vold.

De som blir deportert etter å ha tilbrakt flere år i USA, er ventet å få store problemer med å skaffe seg arbeid. (©NTB)