Screen Actors Guild (SAG) er organisasjonen til film— og tv-skuespillere i USA. Her er det bare skuespillere kan stemme frem prisvinnerne. SAG-nominasjonene gir ofte en god pekepinn hvem som tar hjem den aller gjeveste filmprisen, nemlig Oscar.

I så måte ligger Helen Mirren an til å få beste kvinnelige hovedrolle.

Helen slo Penelope

Hun fikk nemlig SAG-pris for sin innsats som Dronning Elizabeth i «The queen». Hun slo ut Judi Dench som lærer i «Notes on a scandal», Kate Winslet i utroskapfilmen «Little children», Penelope Cruz i det spanske dramaet «Volver» og Meryl Streep som slem moteredaktør i «The devil wears prada»

Ingen pris til Leo

Fem kandidater var det også i kategorien beste mannlige skuespiller.

Forest Whitaker vant for sin innsats som diktatoren Idi Amin i «The last king of Scotland». Han vant over Peter O'Toole som forelsket gammel mann i «Venus», Will Smith i «The pursuit of happyness», Leonardo DiCaprio for rollen i «Blood diamond» og Ryan Gosling som narkobrukende lærer i «Half Nelson».

Mafia slått av leger

I motsetning til Oscar, gir også SAG priser til TV-serier. For beste ensemble i TV-drama, stod det mellom «Sopranos», «Grey's anatomy», «24», «Deadwood» og «Boston Legal».

Ingen stor overraskelse at prisen gikk til turnuslegene i «Grey's anatomy». Serien vises i Norge på TV2 tirsdager.

Stygt er bra

«Ugly Betty» har virkelig slått an i USA. Historien handler om en ikke akkurat modell-pen kvinne som jobber i et moteblad. Serien viser moteverden fra alle sine sider på en morsom måte. America Ferrera, som spiller hovedrollen som Betty, kunne hente med seg SAG-pris for beste kvinnelige skuespiller i en komedie.

Her hjemme går serien på TVNorge på onsdager.