GRIMSTAD: — Ulykken skjedde på en elevsamling ved skolen på natta hvor flere elever var samlet i svømmehallen med badevakter. Plutselig oppdager de at vedkommende lå i vannet, forteller operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Bjarne Bakken, til fvn.no.

Sosial samling

170 elever var samlet på en sosial samling ved skolen. Dataspill og bading var to av elementene i arrangementet. Ordfører i Grimstad, Hans Antonsen, forteller at det var tre badevakter og 42 elever i svømmehallen da ulykken skjedde.

— De som hadde med skriftlig tillatelse hjemmefra fikk lov til å bade. Til bestemte tider var bassenget åpent og da var det vakter til stede, sier Antonsen.

Like før 01.30 i natt ble eleven oppdaget. Ambulanse ble raskt tilkalt og gutten ble tatt opp av bassenget. Det er ikke klart hvor lenge gutten ble liggende på bunnen før han ble oppdaget.

— På et tidspunkt blir det oppdaget at han ligger på bunnen. De får ham opp og starter gjenoppliving, sier Antonsen.

Tilstanden kritisk og stabil

Ambulanse var få minutter senere på plass og kjørte akutt til Sørlandet sykehus Arendal, hvor 14-åringen ble behandlet i flere timer. Lørdag formiddag ble det besluttet å kjørte gutten til Rikshospitalet i Oslo for videre behandling.

— Tilstanden er alvorlig og fremdeles uavklart og han er overflyttet til Oslo, forteller medisinsk bakvakt ved sykehuset, Runar Hamre, til fvn.no.

Informasjonssjef ved Rikshospitalet, Selva Kosiander, opplyser ved 16-tiden lørdag at 14-åringen er under behandling ved sykehusets intensivavdeling.

- Han er under intensiv behandling, og tilstanden er etter forholdene stabil, sier Kosiander til fvn.no.

- Trist

14-åringen er elev i 8. klasse ved skolen på Levermyr i Grimstad, og deltok på det rusfrie arrangementet sammen med skolekameratene sine. Etter at ulykken fant sted samlet skolens ledelse alle elevene til en felles samling.

— Dette er en alvorlig ulykke og det er forferdelig trist at noe slikt skjer, sier ordfører Hans Antonsen.

Arrangementet ble avlyst etter ulykken og en del av elevene reiste hjem, mens andre ble igjen for å snakke med voksne. Kommunens kriseteam ble raskt koblet inn og har etter ulykken fulgt opp de berørte.

— Vi holder kontakten med de som er i fokus, hovedsaklig familien til denne eleven. Det forberedes også et opplegg mandag morgen hvor alle elevene ved skolen samles, sier Antonsen.