USA 2015

Action/komedie

Regi: Paul Feig Manus: Paul Feig

Skuespillere: Melissa McCarthy, Jason Statham, Jude Law, RoseByrne, Allison Janney, Miranda Hart, 50 Cent

Aldersgrense: 15 år

Egnethet: Ungdom/voksen

Paul Feig har regissert filmer som ”Bridesmaids” og ”The Hea t”, begge med Melissa McCarthy på rollelisten, og i ”Spy” er han både manusforfatter og regissør og det virker helt klart som om rollen er skrevet for McCarthy. Hennes rollefigur som CIA-analytikeren Susan Cooper, spiller på alle hennes beste og morsomste kvaliteter.

Susan har tilbragt mesteparten av karrieren sin bak et skrivebord, hvor hun hjelper andre agenter ute i felten ved å hviske dem gode råd i øret og beskytte dem ved hjelp av droner og annet fancy, teknisk utstyr som CIA har tilgjengelig.

Plutselig blir mentoren hennes (Jude Law) drept, og Susan vil gjøre alt hun kan for å hevne hans død — til og med gå ut i felten for å skygge farlige våpenforhandlere.

Hun skal egentlig bare overvåke og rapportere tilbake til sjefen sin, men før hun har landet på fremmed jord er hun dypt infiltrert i den farlige underverdenen, og en litt annerledes superspion er født.

Filmen byr absolutt på mange morsomme scener, og det er underholdende å se actionhelten Jason Statham i en helt ny rolle. Deler av filmen blir dessverre noe langtrukken og drar helhetsinntrykket litt ned, men alt i alt en underholdende film med mange fargerike skikkelser.

Og vil du ha med deg en litt ekstra morsom ”blooper”, er det verdt å vente til rulleteksten er over.