Han peker blant annet på at Norge har økt sikkerheten rundt synagogen i Trondheim etter angrepet på satirebladet Charlie Hebdo og et jødisk supermarked i Paris, og at gaten ved synagogen i Bergstien i Oslo skal stenges for gjennomgangstrafikk i minst to år.

— Jeg kjenner til at man i Norge allerede før helgens angrep var kommet fram til at det er riktig å plassere politi utenfor jødiske institusjoner på kritiske tidspunkter. Så det samme trusselbildet utløser forskjellige sikkerhetsnivåer i land tett på hverandre, sier Dan Rosenberg Asmussen, leder for Det jødiske samfund i Danmark.

Det jødiske samfundet holdt så sent som i januar et møte med justisminister Mette Frederiksen for å be om at sikkerheten ved jødiske institusjoner økes. Men drøftelsene har foreløpig ikke resultert i noe permanent politivakthold ved jødiske forsamlingssteder.

Etter angrepet mot kultursenteret Krudttønden på Østerbro lørdag ble to politimenn med maskingevær plassert foran synagogen i Krystalgade ettersom det ble vurdert at terrortrusselen hadde økt.

De to politimennene ble såret og en jødisk vakt ble drept i skytingen kort tid etter midnatt. (©NTB)