Da saken gikk i Stavanger tingrett i desember i fjor ble han dømt til fengsel i fire og et halvt år for voldtekt av ekssamboeren, melder Roganytt.no.

Voldtekten fant sted i en bolig på Randaberg i april 2005. Forholdet mellom 35-åringen og fornærmede tok slutt i mars samme år da kvinnen flyttet ut.

I forbindelse med bruddet hadde de ikke vært til megling, men skulle være på dette den påfølgende dagen. Da 35-åringen kom hjem til henne, lekte han litt med deres felles datter før hun ble lagt av moren.

Etter at jenta var lagt sa han at han ville gjøre det vanskelig for ekssamboeren under meglingen, før han truet med å ta livet av både seg og henne dersom hun ikke flyttet tilbake til ham. Deretter utsatte han henne ifølge tiltalen for en svært grov voldtekt der hun blant annet ble bundet fast til et bord med stropper.

Gulating lagmannsrett skal nå ta stilling til straffeutmålingen. Aktor, statsadvokat Henriette Kvinnsland, sier at hun også denne gang vil legge ned påstand om fire og et halvt års fengsel. (©NTB)