OSLO: Dermed imøtekommer partiet bare et stykke på vei kravet fra Stortingets presidentskap om å legge fram alle dokumenter i skattesaken for presidentskapet.

— Vi vil offentliggjøre konklusjonene fra ligningskontoret om stortingsgruppas bruk av bevilgningene fra Stortinget fram til 2005 i sin fulle bredde. Vi vil offentliggjøre hva vi eventuelt har gjort galt, og vi vil rydde opp i det, sa Jensen etter et møte i partiets stortingsgruppe fredag ettermiddag.

— Også Frp burde være interessert i at det blir kastet fullt lys over saken. Jeg skjønner ikke hvorfor Frp ikke kan legge alt på bordet når partiet mener at det ikke har noe å skjule, sa stortingspresident Thorbjørn Jagland etter møtet i presidentskapet fredag morgen.

På møtet ble det ikke diskutert å kutte i pengestøtten til Frp. Jagland avviste alle beskyldninger om at presidentskapet har vært «ute etter» Frp, eller at det har vært drevet partipolitikk.

- Alle bør undersøkes

Siv Jensen mener at presidentskapet bør foreta en gjennomgang av alle partiers regnskaper for å se om regelverket er blitt tolket riktig.

Tidligere på dagen sa Jagland at presidentskapet har et ansvar for å undersøke om offentlige midler som er tildelt stortingsgruppene er blitt brukt riktig.

— Når stortingspresidenten understreker at han har et ansvar for å kontrollere at reglene følges, må presidentskapet ta initiativ til en gjennomgang av regnskapene til alle partier. Dersom vi har tolket regelverket feil, er det også grunn til å tro at andre partier har gjort det samme, uten at de har ønsket å gjøre noe galt, svarer Jensen.

Kritikk av Mo

Etter møtet i presidentskapet kom Jagland med kraftig kritikk av Frp fordi partiet har overlatt en sak som gjelder stortingsgruppa til generalsekretær Geir A. Mo. Mo har beskyldt to av medlemmene i presidentskapet, Inge Lønning (H) og Olav Gunnar Ballo (SV), for å drive partipolitikk.

– Beskyldningene om at presidentskapet driver partipolitikk er et forsøk på å styre presidentskapet vekk fra ansvaret det har for å se til at offentlige midler blir brukt til det de skal. Det er en uholdbar situasjon når en partisekretær forsøker å styre de folkevalgte, sier Jagland.

Jensen mener at vedtaket i presidentskapet viser at noen av medlemmene har «gått litt høyere ut på banen» enn det har vært grunnlag for.

Partiets nestleder Per Sandberg sier at han håper Lønning og Ballo vil respektere vedtaket i presidentskapet.

— Vedtaket må være en nesestyver for disse to. Nå bør de lytte til presidenten, sier han.