Kennedy, som var en av Kongressens mest respekterte og liberale representanter, døde i sitt hjem sent tirsdag kveld. I mai fikk han påvist svulst på hjernen etter at han falt om på familiens landsted i delstaten Massachusetts. — Edward M. Kennedy, ektemannen, faren, bestefaren, broren og onkelen vi var så glad i døde tirsdag kveld i sitt hjem. Vi har mistet et uerstattelig midtpunkt i familien, men den inspirasjonen hans tro, optimisme og utholdenhet ga vil for alltid leve videre, sier Kennedy-familien i en uttalelse.

Han ble hjerneoperert i juni i fjor, men falt om nok en gang under president Obamas innsettelsesseremoni i januar i år.

Edward «Ted» Kennedys støtte var avgjørende for at Barack Obama ble nominert som Demokratenes presidentkandidat. Kennedy var en nær venn av Hillary Clinton, men valgte likevel å støtte Obama, som senere ble valgt til president.

Kennedy opplevde å miste tre av sine brødre på tragisk vis. Hans eldste bror Joe ble drept da han tjenestegjorde som pilot under andre verdenskrig, mens president John F. Kennedy ble skutt og drept i Dallas i 1963. Robert F. Kennedy ble også skutt og drept da han kjempet for å bli Demokratenes kandidat til presidentvalget i 1968. (©NTB)