Rwanda anklages for å ha hjulpet opprørslederen Laurent Nkunda med å rykke fram i Nord-Kivu-provinsen i oktober, både ved at Nkundas soldater fikk gå fram og tilbake over grensa og ved at de fikk militær støtte i form av artilleri— og bombekasterild fra rwandisk side.Nkunda har samtidig hatt løpende kontakt via satellittelefon med kontoret til Rwandas president Paul Kagame, melder BBC som har fått tilgang til et utkast av rapporten som i disse dager legges fram for Sanksjonskomiteen i FNs sikkerhetsråd.

Offiserer i Rwandas regjeringshær har også sørget for nye rekrutter til Nkundas opprørsstyrke, noen av dem barnesoldater, heter det videre.

Det tutsidominerte regimet i Rwanda nekter hardnakket for å støtte tutsiopprørere i nabolandet, men vil få problemer med å avfeie rapporten som nå legges fram.

FN-ekspertene bak rapporten feller også en knusende dom over den politiske ledelsen og regjeringshæren i Kongo, og anklager dem for å samarbeide tett med den rwandiske hutumilitsen som holder til i Øst-Kongo. (©NTB)