Mustafai blir omtalt som en småkriminell 29-åring.

To andre personer blir også navngitt på ulike nettsteder, men disse navnene er så langt ikke bekreftet av noen offisiell kilde. Dette skal være to menn med syriske pass. Om en av dem er mannen man antar kom til Europa via Hellas som flyktning tidligere i år, er ikke klart ennå.

Det er funnet et syrisk pass tilhørende en person født i 1990 på et av åstedene. Vedkommende skal ikke ha vært kjent av politiet.

Født i forstad

Den eneste som er navngitt, er 29-årige Ismail Omar Mostefai ble identifisert gjennom en avreven fingertupp. Passet hans ble funnet i konsertlokalet Bataclan på Boulevard Voltaire. Han skal ha vært en av tre menn som kom til lokalet i en svart Polo utstyrt med kalasnikov og eksplosiver av typen TATP, en type sprengstoff som også ble brukt under terrorangrepet i London i 2005. Mostefai drepte seg selv da fransk terrorpoliti stormet lokalet etter at gjerningsmennene kaldblodig hadde massakrert 89 personer og holdt ytterligere 100 som gisler. De var kommet for å overvære konserten med California-bandet Eagles of Death Metal. Da politiet stormet lokalet, sprengte de tre gjerningsmennene i konsertlokalet seg selv ved å utløse sprengstoffbelte rundt magen.

Ganske raskt fant fransk politi det franske passet til Mostefai, men holdt lenge muligheten åpen for at dokumentet ikke tilhørte den døde terroristen. Undersøkelser av en finger som ble funnet på åstedet, bekreftet imidlertid politiets antakelse. Søndag morgen kom bekreftelsen, og mannen ble da også offisielt navngitt av fransk politi. Navnet hans hadde da sirkulert i internasjonale medier i mange timer.

Anholdt far og bror

Mostefai ble født 21. november 1985 i Paris-forstaden Courcouronnes, og han hadde åtte dommer for småkriminelle forhold i årene 2004 til 2010. Lørdag kveld ble også Mostefais far og bror pågrepet, og disse satt natt til søndag i avhør hos politiet. Samtidig ble hjemmet deres ransaket av politiet.

— Det er villt, galskap. Jeg var i Paris selv i går kveld og så hvilket kaos det var, sa Mostefais eldre bror til nyhetsbyrået AFP før han ble ført bort av politiet lørdag kveld. Han skal ikke ha hatt kontakt med sin yngre bror på flere år, ifølge Le Figaro.

Statsadvokat François Molins sier Mostefai i 2010 ble oppfattet som et prioritert mål med tanke på radikalisering, men at mannen «aldri hadde vært implisert i noen etterforskning. 29-åringen hadde to brødre og to søstre.

Mostefai kom fra Paris-forstaden Courcouronnes, men bodde i bydelen La Madeleine i byen Chartres de siste årene. Ifølge det franske nyhetsbyrået AFP besøkte Mostefai jevnlig moskeen i Chartres mens han bodde der. Opplysninger søndag tyder på at han ble radikalisert i 2010, men han var aldri gjenstand for etterforskning eller overvåking av franske sikkerhetspoliti.

Bror involvert?

Nå blir hans liv og hans familie saumfart av franske etterretningstjeneste. Selv om 29-åringen, som har algirske røtter, klarte alltid å unnslippe fengsell. I 2010 var det mistanke om at han var i ferd med å bli radikalisert, men han har aldri vært mistenkt for å planlegge terrorvirksomhet.

29-åringen ble født i Paris-forstaden Courconne, men skal ha bodd i La Madeleine-kvartalet i byen Chartres sørvest for Paris. Ifølge Le Monde er det mye som tyder på at han var i Syria mellom høsten 2013 og våren 2014. Det skal ha være funnet spor av ham i Tyrkia. Da han kom tilbake, ble han observert da etterretningstjenesten overvåket en gruppe salafister i byen, skriver Le Monde. Salafister er bokstavtro muslimer som ønsker å vende tilbake til islams første tid.

Ifølge avisen L'Echo Republicain i Chartres hadde han kone og barn, i tillegg til to brødre og to søstre. Etterforskerne undersøker, ifølge avisen, om en av de andre drapsmennene i Bataclan kan han vært en av hans brødre. Men foreløpig har de ikke lyktes å identifisere liket. Minst to av de tre terroristene i konsertstedene bar bombebelte i tillegg til skytevåpen.

Uklart hvor han oppholdt seg

Innbyggerne i kvartalet der mannen bodde som avisen har snakket med, sier at han fremsto som rolig og diskret. Men det er uklart hvor han har oppholdt seg den siste tiden. Selv om han ikke har vært etterforsket for terrorisme, så skal navnet hans ha fått stemplet "S" hos etterretningstjenesten, som står for rikets sikkerhet, som står for personer som kan være farlige.

Viseordføreren i Chartres Jean-Pierre Gorges har bekreftet at en av de mistenkte terroristene bodde i hans by - i allfall frem til 2012, skriver han på facebook. Han sier at sier at han ikke har vært involvert i "bråk" siden 2012, at det ikke er kjent om han har hatt noen jobb. Hva han har gjort de siste årene er derfor uklart.

Ifølge den lokale avisen skal han ha gått i en lokal moské, men navnet hans blir også knyttet til en marokkansk mann som har bodd i Belgia, som misjonerte en radikal form for islam.