I hopetall valfarter nordmenn til kirker, konsertlokaler og forsamlingshus for å få med seg de over 400 kommersielle julekonsertene som for tiden tilbys, skriver Dagens Næringsliv.

— I tillegg kommer tusenvis av konserter med lokale artister der publikum bare kjøper billett i døren, sier Trygve Sundbø. Han er ektemann og juleturnéleder for Hanne Krogh. Den siste oppgaven har han utført i 35 år, og i år er en ny turné på gang.

Andre kjente navn som synger julen inn over det ganske land er Tor Endresen, Marian Aas Hansen, Rune Larsen, Maria Haukaas Mittet og Alexander Rybak. Ole Edvard Antonsen spiller mens «Bettan» Andreassen og Didrik Solli Tangen synger, og Trine Rein drar på tur sammen med Christian Ingebrigtsen og Gaute Ormåsen ved hennes side på scenen. Til sammen står disse kjendistunge turneene for 172 konserter.

Med fulle hus og billettpriser fra rundt 300 til 500 kroner, har avisen regnet seg fram til inntekter på 30 millioner kroner. 200 andre konserter som tilbys gjennom Billettservice, drar inn anslagsvis 20 millioner, mens Dagbladet tidligere laget et overslag for noen andre julesangere på 27 millioner. I tillegg kommer Penthouse Playboys, Young Neils og andre alternative julekonserter. (©NTB)