— Vi er superfornøyde med årets program og ikke minst headlineren OnklP og hans band, forteller festivalsjef Cathrine Sørensen.

- God blanding

Fra før er Motorpyscho sluppet som headliner til festivalen. Sørensen ser på årets program som et av de mest varierte hittil.

Et av Norges største rockeband, Motorpsycho, er også bekreftet til Måkeskrik. Foto: Pressefoto

— Vi har 10 gode artister og veldig sterke headlinere. Dette er noe vi alltid jobber mot. Vi har en god blanding av kjente artister, sammen med nye, lovende. Publikum kan forvente seg like gode konsertopplevelser som det vi har klart å presentere tidligere, sier Sørensen, som i fjor lokket sørlendinger til Bendiksbukta med artister som Hanne Kolstø og Reptile Youth.

Årets trekkplaster

Festivalsjefen selv tror OnklP og hans trofaste band vil trekke gode publikumstall til Bendiksbukta 10. juli.

— Om ikke dette bandet drar folk til Bendiksbukta, da vet jeg jammen ikke hvilke norske band som gjør det. De må regnes som et av de største og mest populære banda om dagen og man ser at populariteten bare øker, sier Sørensen.

De Fjerne Slektningene består blant annet av medlemmer fra Oslo Ess og Turboneger, i tillegg til OnklP selv. Bandets musikalske stil kan beskrives som en blanding av melodiøs rock og rap. Singelen "Styggen På Ryggen" har nå bikket over 11 millioner strømminger på Spotify, og OnklP ble allemannseie etter årets runde med "Hver Gang Vi Møtes".

Tidligere er rapperen kjent fra rapduoen "Jaa9 & OnklP", som slo gjennom med låten "Kjendisparty".

- Herlig festivalstemning

Sørensen fikk lyst å booke OnklP & De Fjerne Slektningene etter en svært god konsertopplevelse hun selv hadde på by:larm i fjor.

Festivalsjef, Cathrine Sørensen, har troen på at OnklP kan trekke gode publikumstall. Foto: Kristian Hole

— Jeg så dem live for første gang under by:larm i fjor. Der gikk jeg på konsert uten store forventninger og ble rett og slett overraskende imponert over hvor fengende og tøft det låt. Stemninga var veldig god på et fullsatt Sentrum Scene, og de er et band som garantert kommer til å lage herlig festivalstemning. Hun mener OnklP & De Fjerne Slektningene passer perfekt inn i årets program.- De er rett og slett et veldig bra liveband, og det er slike band vi jobber med å presentere på Måkeskrik. Det blir en svært hektisk sommer for både onkelen og slektningene. Totalt er de booket til 21 konserter i sommer.

— Slektas festivalsommer blir hektisk. Bare i juli er det klart for 9 konserter, blant annet i Kristiansand, Tromsø og Tønsberg, står det på OnklP & De Fjerne Slektningenes Facebook-side.

- Folk gleder seg allerede

Måkeskrik har også tidligere avslørt større navn til årets festival. Motorpsycho og Bendik er noen av dem.

— Det har vært veldig fine tilbakemeldinger hittil på årets program, og vi har fått høre at det er mange som gleder seg allerede til årets runde med Måkeskrik, sier Sørensen.

Festivalen kan også friste med andre band som Get Your Gun, Cheap Karma, Könsförrädere, The Megaphonic Thrift, Baby In Vain og DYN. Måkeskrik går av stabelen i Bendiksbukta 10. og 11. juli.