Det er fullt mulig at Ljøstad opplever det slik, men det langt fra sannheten. Vi opplever det derimot ganske historieløst og ikke rent lite urettferdig, når han hevder at Arbeiderpartiet glemmer vår landsdel.

La oss først slå fast at de borgerlige stortingsrepresentantene fra Agder har gjort en god jobb for vår landsdel på enkelte områder. Særlig samferdsel. Vi i Arbeiderpartiet gleder oss med resten av landsdelen over at veien mellom Kristiansand og Stavanger er forsert i Nasjonal transportplan, og vi synes det er flott at det nye veiselskapet lokaliseres til Kristiansandsregionen.

Men selve beslutningen om at veien skal bygges kom under den rødgrønne regjeringen. Faktisk kom alle veiprosjektene som var foreslått fra landsdelen med i den nasjonale transportplanen den forrige regjeringen leverte, og det etter sterk påvirkning fra våre lokale Arbeiderpartipolitikere. Det har ikke kommet noen nye veiprosjekter med den borgerlige regjeringen, slik det lett kan gis inntrykk av i kommentaren.

Blå ketsjup på SørlandetVi er også glade for at det nå endelig ser ut til å bli nytt fengsel i Agder. Men dette er heller ikke noe nytt som først kommer etter at Høyre og Frp dannet regjering. Den rødgrønne regjeringen vedtok nytt fengsel allerede i 2013. Men da den borgerlige regjeringen overtok, stanset de prosjektet og vedtok ny utredning. Dette har medført en forsinkelse på minst to år i forhold til den rødgrønne regjeringens forslag. I stedet sendes innsatte til soning i utlandet, til en kostnad på 1/4 mrd i året.

Vi synes vi har fått gjennomslag for mange viktige saker for Sørlandet - i tillegg til nye veier og nytt fengsel. Så kan vi leve med at ikke alle deler vårt syn om hvor viktig disse sakene er. Det er slik et demokrati fungerer. Men som Ljøstad peker på, har over 40 000 sørlendinger stemt på Arbeiderpartiet og gjort oss til det største partiet i Aust-Agder og nest størst i Vest-Agder.

Kilden ble både vedtatt og bygget under den rødgrønne regjeringen. Her passer det jo også å nevne at begge statssekretærene i kulturdepartementet i deler av denne perioden var fra Kristiansand.

Den rødgrønne regjeringen satte ned et eget utvalg som skulle se på Sørlandets utfordringer, og foreslå tiltak som kan styrke næringsutviklingen i regionen. Dette er alt annet enn å glemme en landsdel.

Det viktigste forslaget som Sørlandsutvalget leverte var å etablere Mechatronic Innovation Lab, populært kalt Sørlandslab. Dette har Arbeiderpartiet foreslått i alle våre budsjetter, og vi er selvsagt glad for at regjeringen nå legger det inn i sitt budsjett. Men det er altså på ingen måte et nytt forslag som først kommer etter at vi fikk en borgerlig regjering. At Høgskolen i Agder formelt ble omgjort til Universitetet i Agder, under rødgrønt styre, vil vi ikke ta æren for alene. Her ble det jobbet godt fra alle politiske hold.

Vi opplever det derimot ganske historieløst og ikke rent lite urettferdig, når han hevder at Arbeiderpartiet glemmer vår landsdel.

Men det var Arbeiderpartiet som tok tak i utfordringen med at UiA og de andre nye universitetene har en dårligere finansiering enn de gamle. Et eget utvalg ble satt ned for å se på ny finansieringsmodell, etter forslag fra Arbeiderpartiets politikere i Vest-Agder. Men da den borgerlige regjeringen tok over, ble arbeidet avblåst.

I tillegg er Senter for likestilling, Sørnorsk Filmsenter, Sørlandets kunstmuseum, Barnehuset, norsk Forfattersentrum og belønningssystemet for bymiljø andre konkrete tiltak og saker som kom Sørlandet til del under rødgrønt styre. Likedan etableringen av Nasjonalt kompetansenettverk Barns Beste ved Sykehuset Sørlandet og de første bevilgninger til Jegersberg gård, da helsedepartementet hadde statssekretær fra Sørlandet.

I politikken er det resultatene som teller. Og resultatene kommer av godt politisk håndverk. Alle de viktige sakene som er nevnt over, kommer fordi vi har dyktige politikere med innflytelse og med erfaring fra regjeringsapparatet gjennom flere perioder.

Vi kunne også laget en lang liste over nasjonale saker som har direkte påvirkning på Sørlandet. Men det holder å nevne at f.eks Kristiansand ville fått 29.95 millioner kroner mer med Arbeiderpartiets forslag til kommuneøkonomi. Det tilsvarer 30 sykehjemsplasser, 210 barnehageplasser eller 44 lærere. 29.95 millioner kroner mindre til felles velferd synes vi er en viktig konsekvens av at vi har en borgerlig regjering. Særlig når det er de rikeste i landet som stikker av med de fleste av disse pengene gjennom de skattekuttene regjeringen har gitt.

Muligens blir drømmen om parkeringshus på Kjevik realisert. Som utvidelsen av Kjevik er blitt realisert i disse dager. Riktignok ble denne utvidelsen vedtatt under den rødgrønne regjeringen, men som kjent må det bygges før vi ser resultatene. Dersom nytt parkeringshus på Kjevik først blir åpnet under en ny Arbeiderpartistyrt regjering, skal vi være rause nok å gi dagens borgerlig dominerte Agderbenk all den æren de fortjener. Vi trodde vi også kunne forvente såpass av redaktøren for en liberal, partipolitisk uavhengig avis.