Bare sju mannlige spillere har vunnet alle fire Grand Slam-turneringene i tennis. De sju er Fred Perry, Don Budge, Rod Laver, Roy Emerson, André Agassi, Roger Federer og Rafael Nadal.

Søndag kan Djokovic bli nummer åtte, men da må han beseire Nadal, tidenes mestvinnende på Roland-Garros. Åtte av Nadals 13 Grand Slam-titler har kommet i Paris.

— Det er ingen tvil om at han er favoritt, men jeg har spilt god tennis. Seieren min mot ham i Roma for noen uker siden gir meg selvtillit, sier Djokovic.

Serberen slo Nadal på grus i Roma i mai, men på Roland-Garros har spanjolen en vanvittig statistikk. Han har vunnet 65 kamper og bare tapt én. Nederlaget kom mot svenske Robin Söderling i 2009. — Djokovic har presset som kommer når man prøver å vinne en turnering for første gang. Presset på meg kommer av å prøve å vinne for niende gang. Jeg vil veldig gjerne vinne her igjen. Jeg går på banen med samme motivasjon som ham, men jeg vet ikke om presset er likt. Vi er i en litt ulik situasjon, sier Nadal. (©NTB)