Med noen få minutters mellomrom slo Bödvarsson til og spolerte det som Lerkendal-publikummet trodde var en kontrollert hjemmeseier.

Innbytteren utnyttet først et slett tilbakespill av Per Verner Rønning i det 87. minutt. RBK-stopperen prøvde å heade ballen til keeper Alexander Lund Hansen, men han mislyktes totalt med forsøket. Dermed kunne Bödvarsson enkelt snappe opp ballen og sette den over en utrusende Hansen.

Men islendingen stoppet ikke der. Under tre minutter senere var han sist på ballen igjen og ble tomålsscorer. En lang ball ble slått opp til Sverrir Ingi Ingason, som stusset den videre til Bödvarsson foran mål.

Viking «stjal» med seg ett poeng på en måte som må ha gjort vondt for Per Joar Hansens menn. Rosenborg løftet seg stort i annen omgang etter gode grep i pausen, men på noen få små minutter helt på tampen ble glede til frustrasjon.

Innbytterne Mikkel Diskerud og Mikael Dorsin tok RBK opp i 2-0 med hvert sitt mål midtveis i annen omgang. Fem minutter skilte scoringene. (©NTB)