12. mai ble bussjåføren avhørt av politiet. Ifølge etterforskningsleder Leif Ole Saanum erkjente han da straffskyld for promillekjøring.

— Saken er nå ferdig etterforsket og vil bli oversendt til jurist for påtaleavgjørelse, sier Saanum.

Bussen ble stoppet langs E 18 i Lillesand 18. februar, etter at passasjerene hadde varslet om vinglete kjøring. I Baneheitunnelen skal bussen ha krasjet borti tunnelveggen.

— Jeg ble redd med en gang jeg så sjåføren. Han snøvlet og snakket ikke skikkelig. Da vi kom til Sørlandsparken turte jeg ikke mer. Jeg ringte politiet klokken 16.47, sa passasjer Karin Lunde til Fædrelandsvennen like etter hendelsen.

Hadde 2,3 i promille

Da politiet kom, fortalte sjåføren at han hadde drukket alkohol da bussen sto parkert i Kristiansand. Her hadde han en halvtimes pause etter å ha kjørt fra Stavanger.

Blodprøven som ble tatt senere samme kveld viste 2,3 i promille.

— Han fastholder at han først begynte å drikke i Kristiansand. Han sier at han drakk én kopp med vodka, sier Saanum.

Ifølge Folkehelseinstituttet vil en voksen mann få rundt 0,2 i promille ved å drikke en alkoholenhet. Det vil si en halvliter øl eller en drink (0,4 dl).

Ifølge Saanum ble sjåføren avhørt uten bistand fra advokat.

— Han har heller ikke bedt om noen advokat, sier Saanum.

Ikke lenger bussjåfør

Lavprisekspressen er en del av selskapet Unibuss Ekspress. Hovedtillitsvalgt i Unibuss, Annstein Garnes, sier at sjåføren fremdeles er preget av saken.

— Han er forferdelig lei seg. Dette er en sjåfør som har jobbet i selskapet i mange år. Jeg har personlig vært mye i kontakt med ham i etterkant og vi i fagforeningen hjelper ham så godt vi kan. Han har som kjent erkjent forholdet og nå vil han egentlig bare bli ferdig med saken, sier Garnes.

Sjåføren har nå mistet jobben i Unibuss. Mannens førerkort er fremdeles beslaglagt av politiet.

— Partene ble enige om å avslutte arbeidsforholdet, men det er jo selvfølgelig er et press fra arbeidsgiver i en slik sak, sier Garnes.

Alkolås i 33 busser

Da saken ble kjent opplyste administrerende direktør i Unibuss, Kjell Knarbakk, at selskapet kom til å installere alkolås i alle bussene. Det er nå gjort.

— Det ble gjort like før påske. Det dreier seg om 33 busser totalt, sier Knarbakk.

Ifølge Knarbakk er også de ansatte fornøyd med løsningen.

— Sjåførene har ikke noe imot det. Vi har lenge hatt et opplegg med testing, ved at det blant annet blir tatt stikkprøver med pusteapparat på holdeplassene, sier Annstein Garnes.