Statsadvokat Erik Erland Holmen vil som aktor under rettssaken som er berammet for Kristiansand tingrett 4. til 6. juni, prøve å føre beviser for at 34-åringen med viten og vilje stakk offeret med kniv. Offeret ble påført livstruende skader i milt, venstre nyre og hadde betydelige blodtap. Uten rask kirurgisk behandling ved Sørlandet sykehus Kristiansand ville den skadde neppe ha overlevd.

34-åringen var gjest i 30-årslaget, og ifølge offerets forklaring begynte de to å krangle fordi gjesten ikke hadde betalt for drikkevarene. Politiet pågrep etter hendelsen 34-åringen i umiddelbar nærheten av festlokalet. Den tiltalte har i politiavhør forklart at det var et uhell, og har ikke erkjent straffeskyld.

Tiltalte, som er fra Kristiansand, står også tiltalt for flere tilfeller av bruk og besittelse av hasj, amfetamin og kokain. Han skal ifølge tiltale ved en anledning også ha kjørt bil i narkorus.

På grunn av mangel på varetektsplasser ble tiltalte 17. februar løslatt fra Arendal fengsel. Offeret fryktet i den forbindelse for egen sikkerhet, og fikk gjennom sin bistandsadvokat retten til å ilegge tiltalte besøksforbud overfor ham.