Den ene av de åtte politifolkene pådro seg brannskader etter at demonstrantene begynte å kaste brannbomber mot politiet. Minst 15 personer ble pågrepet i forbindelse med protestmarsjen, som samlet 13.000 mennesker og var den fjortende i løpet av et halvt år.

Det var demonstrasjoner også i andre franske byer, blant annet i Marseille og Nantes. I Nantes gikk det så langt at politiet måtte ta i bruk tåregass og vannkanoner mot demonstrantene.

På landsbasis var det rundt 78.000 deltakere i demonstrasjonstogene. Arrangørene hadde håpet på et oppmøte på rundt 170.000 mennesker.

En rekke flygninger til og fra Frankrike ble innstilt og forsinket fordi flygeledere gikk ut i streik i protest mot arbeidsreformen. Den nye arbeidsloven gjør det lettere å si opp ansatte i nedgangstider, og gir større rom for sjefene til å forhandle direkte med hver ansatt om arbeidstid. I praksis åpnes det dermed for lengre arbeidsdager.

De nye arbeidsreformene ble vedtatt av nasjonalforsamlingen i sommer. Meningen med loven er å styrke konkurransen i det franske arbeidsmarkedet. Imidlertid hevder fagforeninger at loven skader arbeidernes rettigheter. (©NTB) (©NTB)