Her har redningsmannskaper kuttet ned en del av trærne slik at bilen skal bli lettere å få opp av grøfta. Bilen ligger på siden. Foto: Monika Berggren Birkeland
Her skimtes bilen mellom trærne. Foto: Monika Berggren Birkeland
Nødetatene er på stedet der en bil har kjørt utfor veien ved Åros i Søgne. Foto: Tipser

— Trafikkulykke på Årosveien. En bil har kjørt i grøfta, melder operasjonsleder Sverre Birkeland ved Agder politidistrikt.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 22.57 fredag kveld.

I morgentimene lørdag melder politiet at den 38 år gamle føreren er mistenkt for promillekjøring. Bilen ser ut til å hatt stor fart, kjørt av veien, og hatt flere rundkast før den stanset i grøfta.

Bilen ligger i grøfta et stykke nedenfor veien. Foto: Tipser

Politiet har tatt blodprøve av føreren og han er nå lagt inn på sykehus. Politiet vil opprette en sak på forholdet.

Bil i høy hastighet

— Det var kun én person i bilen. Det er snakk om alvorlig personskade, opplyser operasjonsleder Birkeland.

Politiet var i kontakt med flere vitner fredag kveld.

— Politiet har snakket med vitner som sier at de har hørt en bil kjøre i høy hastighet, og så lyden av en kollisjon. De har ikke hørt bremselyder. En taxi kom forbi og skjønte at det hadde skjedd en ulykke. Sammen med personer i taxien og andre som kom til ulykkesstedet, ble mannen tatt ut fra bilen, opplyser Pål Espeland i Agder-politiet til Fædrelandsvennen på stedet.

Mannen som kjørte utfor var ved bevissthet hele tiden, ifølge Espeland. Han ble brakt med ambulanse til Sørlandet sykehus i Kristiansand.

Havnet i buskas

Ulykken skjedde like ved avkjøringen til Konvalldalen, der bilen havnet utfor veien. Bilen ble liggende på siden i et buskas, cirka fem meter utenfor veien og ned i en skråning.

Et felt var sperret og trafikken ble dirigert forbi stedet sent fredag kveld.

Ulykken skjedde like ved krysset mot Konvalldalen. Foto: Monika Berggren Birkeland

Krimteknikere undersøkte fredag stedet. Da de var ferdige, ble bilen, som var totalvrak, hentet av en bilbergingsbil.Ifølge vitner som kom tidlig til stedet, har bilen har veltet et tre på veien ut av grøfta.

— Nå er det to brannbiler, en sykebil og en sivil politibil på stedet. Bilen ligger langt uti grøfta. Den har truffet og veltet et tre, sa Andreas Skarpeid, som kom forbi ulykkesstedet.