I helgens NM i Haugesund deltok hun i sesongens andre stevne — som i praksis også var hennes andre ordentlige stevne etter at hun ble skadet under oppvarmingen til London-OL i 2012. I fjor hadde hun bare et par halvhjertede forsøk på comeback etter å ha blitt tvunget til å endre satsfot - for å redde karrieren.

Søndag endte hun opp med sølv i lengde på moderate 6,14 meter. Men særlig det ugyldige sistehoppet, som trolig var lenger enn gullhoppet til Nadia Akpana Assa på 6,31 meter, ga henne en ny, god bekreftelse på at comebacket - og alt slitet som ligger bak - har vært verdt det.

- Veldig god start

— Jeg har fått en veldig god start. Og i siste hoppet fikk jeg også kjenne igjen på den gode følelsen. Den er viktigere for meg i denne fasen enn de gode resultatene. Det er tilløpet jeg strever med å få til, men når det sitter, kan jeg hoppe enda lenger. Det er gøy å se at jeg kan hevde meg i NM allerede, sier 30-åringen.

Hun har blinket seg ut ytterligere fem stevner på tampen av sesongen.

— Det viktigste er at jeg får den gode følelsen på plass, og kommer inn i det igjen, slik at jeg slipper å bruke tid på det neste år, sier Søgne-jenta, som da skal forsvare sin EM-bronse fra 2012 hvor hun hoppet nesten like langt som persen sin på 6,68 meter fra Barcelona-EM i 2010. ## - Jeg har det moro på veien

OL-kravet vil trolig ligge på 6,70 meter.

— Hvor viktig er det at du kommer til Rio-OL for at dette prosjektet skal ha vært vellykket?

— Det står ikke og faller på OL-deltakelse, men det hadde vært veldig kult. Veien blir til mens man går, og jeg har det uansett veldig moro på veien, svarer Renstrøm, som hoppet 6,25 i comebacket i Karlstad 22. juli.

— Du blir ikke skremt over at du må hoppe en god del lenger for komme til OL?

— Nei. I mine beste hopp allerede nå mangler jeg bare 20-30 centimeter på det nivået når jeg treffer planken. Den verste jobben har jeg allerede gjort, nå er det bare en litt grovere finpuss som gjenstår, sier sørlendingen, som konkurrerer for Tjalve.

- Flink til å motivere

Både hun, og mamma Reidun Renstrøm, er imponert over jobben Leif Olav Alnes har gjort både som trener og motivator gjennom tre tøffe år.

— Det er ikke mange som hadde begitt seg ut på å skifte satsfot, men Leif Olav har vært fantastisk flink til å motivere, sier Reidun Renstrøm - som har trent datteren sin mens hun har vært hjemme i Søgne i sommer.

Hun mener at Margrethe «neppe har vært sprekere enn hun er nå» - og at det bare er teknikken som må på plass.

— Jeg har sett fremgangen hennes de siste to månedene, og hvis den fortsetter, kommer hun til å hoppe langt.

— Hva vil «langt» i denne sammenheng si?

— Forbi det hun har hoppet før, svarer Reidun Renstrøm, som også gliste godt etter det lange sistehoppet.

Ronny Nilsen, sportssjef i Norges Friidrettsforbund, forteller at Renstrøm «virkelig er en utøver jeg ønsker skal lykkes».

— Jeg vet hvor god hun var i 2012, og hvor god hun var mot London-OL. Når skaden setter henne så mye tilbake at hun må bytte satsfot, og er villig til å sette det meste annet på vent for å kunne gjøre jobben, så blir det spesielt. Det har vært viktig å gi dem ro i dette arbeidet, sier Nilsen.

PS! KIF-jenta Eline Breilid ble nummer fire i lengde med 5,77 meter. Hun har hoppet 6,02 tidligere i sesongen.