Arbeiderpartiet går fram 4,2 prosentpoeng til 35,9 prosent på lokalvalgmålingen, sammenlignet med resultatet fra kommunevalget i 2011. Høyre faller 3,4 prosentpoeng til 24,6 prosent. Frps tilbakegang er på 1,5 prosentpoeng, til en oppslutning på 9,9 prosent. Venstre taper også terreng, ned 0,9 prosentpoeng til 5,4 prosent. Miljøpartiet De Grønne går fram 3,5 prosentpoeng til 4,4 prosent.

Kristelig Folkeparti står på stedet hvil med støtte fra 5,6 prosent av de spurte. Senterpartiets oppslutning er også uendret og ligger på 6,7 prosent. Sosialistisk Venstreparti går fram 0,1 prosentpoeng fra kommunevalget i 2011 til 4,2 prosent, og Rødt får 1,4 prosent, en nedgang på 0,1 prosentpoeng, på målingen som ble gjennomført denne uken.

Valgforsker Svein Tuastad ved Universitetet i Stavanger mener MDG er i ferd med å bli store i lokalpolitikken, og han betegner dette som et historisk skifte.

— Det er historisk sus over et nytt parti som markerer seg som ledende i det som kanskje blir en av de aller viktigste sakene de neste ti årene. Det vil også peke fram mot stortingsvalget, sier Tuastad til Nationen. (©NTB)