Så blir det også på fotballtinget i Lillestrøm i helgen. Alt tyder på at Yngve Hallén blir gjenvalgt som fotballpresident. Kun et benkeforslag kan vrake Halléns ambisjoner om en tredje periode. Han erstattet Sondre Kåfjord i 2010. En gjenganger på fotballtinget er problematikken med eliteserielagenes annetlag i 2. divisjon. Argumentet for annetlagene på nivå tre handler blant annet om utvikling og matching av landets fotballtalenter. Kritikerne mener den varierende kvaliteten på annetlagene påvirker både opp— og nedrykk.

Det er lite trolig at Brattvåg og Eidskogs forslag om å kaste annetlagene ut av 2. og 3. divisjon får 2/3 flertall. Forbundsstyret ønsker imidlertid å sette ned et utvalg som skal evaluere seriestrukturen for 3. divisjon menn. Det vurderes om annetlagene til klubber i 1. divisjon skal slippe til på nivå tre.

Økonomi blir også et tema som garantert vil skape diskusjoner. En av de store kampsakene handler om forsikringer i ungdomsfotballen. Forbundsstyret ønsker at klubbene skal overta forsikringsutgiftene for de i alderen 13-19 år. Lederen i Norsk Breddefotballforening, Gunn Heidi Henriksen, sier til VG at mange småklubber sliter med få å endene til å møtes som følge av stadig flere krav. Økte overgangsgebyrer er også mislikt i breddefotballen.

Nierfotball blir trolig innført, mens det igjen blir diskusjoner om kampdatoer og flytting av kamper. (©NTB)