— Jeg har sagt jeg ikke var aktuell som ordfører. Jeg er pensjonist og hadde ikke tenkt meg full jobb mer. Men valget er en skrell. Nå er alt åpent og jeg må i tenkeboksen, sa Aagesen til Fædrelandsvennen 01.45 natt til tirsdag.

Seint

Da hadde akkurat valgresultatet i Iveland kommet. Kø ved en tellemaskin i Evje og Hornnes gjorde at stemmetellingen i Iveland ble kraftig forsinket.

Aagesen var ordfører på åtti- og nitti-tallet, før Ole Magne Omdal.

KrF har gått høyt på banen mot kommunesammenslåing i valgkampen og tydelig tjent på det.

KrF blir største parti med seks mandater i kommunestyret. Det er fram tre. Partiet får 31,1 prosent av stemmene.

Sp får 29 prosent og beholder sine fem mandater. Ap får 16,3 og beholder sine tre mandater, mens Venstre får 8,2 prosent og får ett mandat (minus ett). De tre samarbeidspartiene har fremdeles et knapt flertall.

Frp og Høyre mister også en representant hver og får en hver. Disse partiene får henholdsvis 8,1 og 7,2 prosent av stemmene.

— Sp, Ap og Venstre kan fortsette. De har flertall. Men Ap og KrF har også flertall. Sp og KrF også. I den spesielle situasjon vi er i, bør vi kanskje lete etter et bredt flertall, sier Aagesen.

- Alt åpent

Ordfører Gro-Anita Mykjåland er glad for å ha beholdt fem representanter. Hun hadde fryktet mer tilbakegang enn de rundt fire prosentene det endte ut med.

— Nå er alt åpent om ordføreren. Jeg har vært åpen om kommunesammenslåing. KrF har sagt klart nei. Dette, og skolesaken har nok vi tapt litt på, sier Mykjåland, som sier det er helt åpent hvem som blir ordfører av henne og Aagesen.