FINALIST 2: Kan Air Products, juble for seieren torsdag ettermiddag. Foto: Torstein Øen

— Makan til kreativitet, der folk kler av seg, trekker inn ordføreren og får hjelp av lemurer, har vi aldri sett før, sier nyhetsredaktør i Fædrelandsvennen, Christian Stavik.

veienTilFinalen.jpg

Frem til og med semifinalene har leserne sendt inn totalt 14.911 stemmer, hvorav 13.547 er godkjent.

— Lover bra

— Det betyr at vi er på nivå med fjorårets totale stemmeantall, før finalen. Og med tanke på at vi har to finalister som kan det å sanke stemmer, lover dette bra, mener Stavik, som er godt fornøyd med finalistenes mobilisering.

Nyhetsredaktør Christian Stavik med de 96 nominerte og godkjente kandidatene til Årets Sørlandsbedrift tidligere i høst. Foto: Tore André Baardsen

— Det har vært en digital mobilisering hos finalistene som sammen med vår dekning har blitt veldig bra, sier Stavik.

Kåres på Næringslivsdagen

Han er også godt fornøyd med at kåringen skjer på Næringslivsdagen, som arrangeres av Skagerrak Capital, Fædrelandsvennen, Sparebank 1, KPMG og Visma.

— At kåringa skjer på Næringslivsdagen, sikrer oss en finale under relevante omstendigheter. Så er det bare å håpe på full sal, sier nyhetsredaktøren.

Hvem som stikker av med seieren kan du se live på vår tv-sending som starter klokka 15:25 på torsdag.

Lang vei til finalen

Veien fram til finalen har vært lang for de to finalistene og startet 12. november med nominering av kandidater. Etter å ha blitt plukket ut som finalist av fagjuryen av 96 foreslåtte og godkjente bedrifter, gjenstod kvarfinale og semifinale før finalebilllett var sikret.

slikStemmerDu.jpg

Air Products sikret seg finaleplass etter å ha slått ut risørbedriften IMS Group i kvartfinalen og søgnebedriften Cemo i semifinalen.Trimtex Sport slo ut mandalsbedriften Nøsted Kjetting i kvartfinalen og Dyreparken i semifinalen.

I finalen er det dermed duket for et oppgjør mellom sportstøy fra Lillesand og nitrogengeneratorer fra Kristiansand.

Premien

Vinneren av konkurransen vil, i tillegg til heder og ære, vinne 50 billetter til nyttårskonserten i Kilden samt VIP-losje inkludert middag på Sør Arena på en valgfri Start-kamp i 2015 for 12 personer.

Hvem som fortjener tittelen er det imidlertid du som bestemmer ved å stemme på din favoritt fram til sms-avstemmingen stenges torsdag klokka 14.