Daglig leder i Sørf, Judit Premak, og prosjektmedarbeider Anna Willrodt. Foto: Kristian Hole

31. mai ble det kjent at Kjetil Nordhus slutter som prosjektleder i Sørf i august, og trer inn i stillingen som daglig leder for Gamle Kristiansand teater. Lørdag la Sørf ut en ledig deltidsstilling som rådgiver.

— Kjetil er Kjetil. Det er vanskelig å erstatte han, så vi ser ikke etter noen som kan fylle hans sko. Men vi ser etter en person som har kunnskap om flere sider av musikkbransjen, og som gjerne er utøvende musiker selv. For å få det økonomiske til å gå opp, må vi ansette noen på deltid i denne omgang, forteller Judit Premak, daglig leder for Sørf.

Sørf har i tre år vært forberedt på at Nordhus skulle slutte, så den siste tiden har blitt brukt til å omdirigere ulike arbeidsoppgaver internt. Men kabalen går ikke helt opp, så derfor trenger Sørf altså en deltidsrådgiver. Jobben vil hovedsaklig gå ut på å løfte lokale artister og band i musikkbransjen.

Daglig leder i Sørf, Judit Premak, og prosjektmedarbeider Anna Willrodt. Foto: Kristian Hole

Anna Willrodt jobber som prosjektmedarbeider i Sørf. Hun mener at Kristiansand-bølgen fortsatt er i live, og det er en spesiell nisjesjanger som skiller seg ut.— Prog-rock-miljøet er utrolig spennende nå. Rendezvous Point og Arkentype er eksempler på band som gjør det bra i Europa og spiller konserter i mange land. De setter Sørlandet på kartet, sier Willrodt.

Men det er en ting Sørlandet generelt har manko på.

— Vi har artistene, men mangler støtteapparatet rundt dem. Det vil si managere, booking-folk og plateselskap. Men vi jobber tett med music management-linjen på UiA, så det vil bli flere samarbeid fremover, forteller Willrodt.

Premak er klar over at det er mange kvalifiserte til jobben i Agder. Derfor mener hun at det er viktig at stillingen lyses ut offentlig.

— Det er sikkert over 100 kvalifiserte til jobben i Agder, så det blir spennende å finne den rette personen.

Hvem som får jobben vil bli avslørt i august.