Det spesielle ved nybilsalget er den høye andelen biler som kan drives elektrisk. Mens det for landet totalt ble registrert 18,7 prosent elbiler i mars, var 22,8 av de nyregistrerte bilene i Kristiansand elbiler. I tillegg var 12 prosent såkalte plug-in hybrider, altså biler som kan gå både på strøm og fossilt brennstoff.

Med andre ord, mer enn hver tredje nye bil i Kristiansand i mars går på strøm. Blant elbilene har Nissan Leaf tatt tilbake topplassen på registreringsstatistikken med 29 biler, foran Volkwagen Golf med 19 biler. Renault Zoe fortsetter å hevde seg blant elbilene, bare to bak Golf.

Outlander PHEV

Også blant de ladbare hybridene måtte Volkswagen denne gang se seg slått. Den romslige suv-en Mitsubishi Outlander PHEV er blitt en virkelig bestselger i Norge, og hele 18 slike ble registrert i Kristiansand i påskemåneden. Volkswagen Golf er på andreplass med 14 plug-in biler foran Mercedes Benz C-klasse med 11.

Mitsubishi Outlander PHEV er blitt en skikkelig ladbar suksess. Den var mest solgte plug-in hybrid i Kristiansand i mars. Foto: TOR MJAALAND

Totalt ble det registrert 10 færre nye biler i mars i år sammenliknet med fjoråret. Med mange helligdager i måneden, kan selvsagt ventetid på levering, kunder på påskeferie osv gi seg spesielle utslag på statistikken. På merkestatistikken har Volkswagen denne gang en tilbakegang på ca 14 prosent til 74 nyregistreringer og er i mars ikke mer enn 15 biler foran Toyota som har en liten fremgang fra mars 2015. ## Renault

Takket være det høye Leaf-salget er Nissan på tredjeplass med 40 biler. Franske Renault, som har slitt i motvind i Norge i lang tid nå, viser muskler med 24 biler. Som for Nissan er det elbilen som er mestselgende, her heter den Zoe, men elbilsuksessen ser også ut til å ha satt litt fart i salg av andre Renault-modeller, som for eksempel nykommeren Kadjar.

I Lyngdal har antall nyregistreringer gått opp fire prosent i påskemåneden, mens bilsalget i Mandal er halvert i forhold til mars i fjor.