Politiet er på stedet i store styrker. Foto: Jarle R. Martinsen
mms_img-301150488.jpg

Det var Lindesnes avis som først omtalte saken.

Den 14 år gamle gutten er konkret mistenkt for bombetruslene mot Blomdalen ungdomsskole 25.oktober. Han skal også bli avhørt om truslene mot Amfisenteret fredagen før.

— Vi har etterforsket bombetrusselen mot Blomdalen ungdomsskole. Samtidig har det vært flere falske innringninger til privatpersoner. Vi mener å se en sammenheng og på det grunnlaget fikk vi en rettslig beslutning om ransaking mot gutten, sier Leif Vagle, politistasjonssjef i Mandal til Fædrelandsvennen.

Han opplyser at gutten ble hentet på sin bopel tidligere torsdag og ført inn til avhør. Det kan også bli aktuelt å avhøre flere vitner i kretsen rundt gutten, som altså er under den kriminelle lavalder.

Ifølge Lindesnes skal politiet ha beslaglagt guttens datamaskin. De skal mene at han har kamuflert at truslene kom fra ham ved hjelp av avansert dataverktøy. Dette ønsker ikke Vagle å kommentere.

Truslene ble ringt inn til politiets operasjonssentral.

Den første trusselen kom ved 18.30-tiden fredag 23. oktober. Den gikk på at det ville bli sprengt en bombe på Amfi-senteret innen en halvtime. Politiet valgte å evakuere kjøpesenteret, og alle nødetatene ble kalt ut.

I samme tidsrom ble det ringt inn ytterligere to bombetrusler, rettet generelt mot Mandal.

Søndag 25. oktober klokken 22.14 kom det inn to bombetrusler mot Blomdalen ungdomsskole. De ble ringt inn med ett minutts mellomrom. Begge truslene fortalte at det skulle sprenges ei bombe på Blomdalen ungdomsskole mandag morgen.

Politiet søkte gjennom skolen natt til mandag, men konkluderte med at det var trygt for elevene å gå på skolen.