Det var USA som bombet Aleppo onsdag, framholdt en talsmann i det russiske forsvarsdepartementet som torsdag formiddag. Påstandene er falske, svarer amerikanske tjenestemenn samme ettermiddag

Den russiske talsmannen hevdet ifølge nyhetsbyrået Tass at ingen russiske fly var i området onsdag, men at to amerikanske bombefly av typen A-10 som angivelig fløy inn i Syria fra Tyrkia, gikk til angrep på «objekter» i Aleppo. Amerikanske krigsfly av denne typen opererer fra den tyrkiske Incirlik-basen.

Russland opplyser at russiske fly har ødelagt rundt 1.900 «militante mål» i Syria den siste uken, men nekter for å bombe sivile mål og hevder angrepene utelukkende er rettet mot islamistiske opprørere.

USA anklager Russland for å styrke ekstremistgruppa IS gjennom sin massive bombing av områder som kontrolleres av regimemotstandere som ikke er knyttet til IS.

Russlands luftangrep på vegne av det syriske regimet har vendt om på krigens dynamikk de siste månedene. Bombingen i Aleppo-provinsen fremheves som en hovedforklaring på at Syria-samtalene i Genève ble satt på vent. (©NTB)