Svenske Markus Persson startet å utvikle Minecraft på fritiden i 2009. Spillet er blitt en av de største suksessene gjennom tidene. Foto: .

Microsoft er i ferd med å kjøpe det svenske spillselskapet Mojang AB. Selskapet står bak det svært populære nettspillet Minecraft.

Prislappen skal være mer enn 2 milliarder dollar (nesten 13 milliarder kroner).

Det var den amerikanske avisen Wall Street Journal som først meldte om den mulige handelen. Den kan være i boks denne uken eller den neste, sier avisens kilder.

Blir milliardær

Mojang er grunnlagt av 35 år gamle Markus Persson, som nå kontollerer 71 prosent av selskapet. Inkludert utbytte han har mottat siden 2011, vil Persson ha en formue på 1,5 milliarder dollar (9,5 milliarder kroner) hvis handelen går i orden.

Anslaget er gjort av Bloombergs milliardærindeks.

Svenske Markus Persson kan bli mangemilliardær på nettspillet Minecraft. Foto: Wikipedia

Persson startet å utvikle Minecraft på fritiden i 2009, ved siden av jobben i et britisk spillselskap. Han grunnla Mojang i 2010. Det er med andre ord et fire år gammelt selskap som nå kan bli solgt for 2 milliarder dollar.De to andre medeierne i Mojang vil ifølge den svenske nettavsien di.se få nesten 2,7 milliarder og 1 milliard kroner hvis handelen blir noe av.

Mojang omsatte i fjor for 2 milliarder svenske kroner og hadde et driftsresultat på 896 millioner svenske kroner. Milliardselskapet har 35 ansatte.

På salgstoppen

Minecraft var frem til juli i år solgt i 54 millioner eksemplarer. I juli var det verdens nest mest solgte spill for PlayStation 3 og Xbox 360, regnet i fysiske butikkutgaver. I juni var det nummer tre på salgslisten, skriver nyhetsbyrået Bloomberg med analyselskapet NPD Group Inc. som kilde

— Det er en de største suksesshistoriene innenfor spill de siste ti årene, sier Doug Creutz, analytiker i Cowen & Co. i New York.

Mojang i Stockholm ville onsdag ikke kommentere saken.

Pengene er klare

Hvis handelen går i orden, planlegger Microsoft å betale med kontanter selskapet har lagret utenfor USA.

Microsoft har fått mye omtale for internasjonal skattetilpasning der overskuddene blir ledet til land med lav skatt. Blir pengene tatt hjem til USA, utløser det en solid skatteregning.

Les også: