Pentagon-talsmann John Kirby opplyser i en melding påTwitterat IS-mål ble angrepet med bombefly og Tomahawk-raketter.

Angrepene pågår fortsatt, opplyste Kirby ved 03.30-tiden norsk tid natt til tirsdag.

– Arabiske land bomber

Det ble i de første meldingene fra Pentagon ikke opplyst hvilke andre land som deltok i bombingen sammen med USA. Men ifølge amerikanske medier var både Qatar, Bahrain, Jordan, De forente arabiske emirater og Saudi-Arabia med på angrepene. Ifølge CNN deltok ingen europeiske land i bombingen.

Bombingen startet bare timer før Barack Obama skulle gå på talerstolen i FN for å samle enda større støtte til kampen mot Den islamske staten. Obama åpnet 10. september åpnet for at USA kom til å bombe IS-mål i Syria, og USA har siden jobbet intenst med å sette sammen en så stor koalisjon som mulig.

Bombingen fortsetter

Ifølge CNN kommer bombeangrepene i Syria til å fortsette i dagene fremover, men ikke i så stort omfang som natt til tirsdag.

Det fleste av målene som ble bombet natt til tirsdag skal være bygninger i Raqqa, et av områdene der IS står sterkest, opplyser amerikanske tjenestemenn.

Ifølge The New York Times er også mål ved grensen til Irak bombet. En kilde opplyser til USA Today at over 20 mål er angrepet. Målene inkluderer våpenlagre, kommandosentraler, kaserner og bygninger der trening av IS-krigere foregår.

F-22

USA brukte det svært kostbare kampflyet F-22 i bombingen av IS. Det er første gang flyet er satt inn i kamphandlinger.

Bombekampanjen mot Syria er et veiskille i kampen mot Den islamske staten, og den er starten på en ny og mer risikabel militærstrategi, ifølge The New York Times. Siden 8. august har USA gjennomført 190 flyangrep mot IS i Irak, men dette er første gang mål i Syria blir angrepet.