Våpenhvilen henger allerede i en tynn tråd, og fredssamtalene i Genève fryktes å være på randen av sammenbrudd. Misnøyen er sterk i den væpnede opposisjonen, som mandag gikk i strupen på FN-mekler Staffan de Mistura og anklaget ham for å være partisk til fordel for Bashar al-Assads regime.

Samtidig har opprørere startet et voldsomt angrep mot regimets styrker i Latakia nordvest i Syria, opplyser eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) mandag formiddag.

Det meldes også om opprørskrigere på offensiven i naboprovinsen Hama samt kraftige luftangrep i provinsen Homs. Minst fire mennesker ble drept av flybombene, ifølge SOHR, som frykter at dødstallet kommer til å stige.

Få timer tidligere varslet en rekke opprørsfraksjoner at ethvert angrep fra regimet mot sivile vil bli besvart «med makt».

— Etter en økning i brudd fra regimets styrker, deriblant målrettet fordriving av mennesker og vedvarende bombing av boligområder, kunngjør vi starten på en kamp som svar, heter det i en uttalelse undertegnet av ti væpnede grupper. (©NTB)