Den norske filmen «Hodejegerne» er nominert til beste fremmedspråklige film i det som tilsvarer Storbritannias svar på «Oscar». Det er aller første gang en norsk film er nominert til en pris i denne kåringen.

— Om noen hadde sagt for ti år siden at norsk filmbransje skulle oppleve dette, hadde du bare fått beskjed om å glemme det. Bransjen vår har fått til mye, og det blir lagt merke til. Statusen til norsk film er ikke noe å diskutere lenger. Uansett hvor du er i Europa nå, så er de obs på norsk film, sa «Hodejegerne»-produsenten Asle Vatn til NTB før helgen.

Søndag kveld er han på plass i Royal Opera House i Covent Garden i London sammen med medprodusent Marianne Gray, regissør Morten Tyldum og skuespiller Synnøve Macody Lund.

«Hodejegerne», som hadde norgespremiere i august 2011, kom på 9. plass i det britiske filmmagasinet Empires liste over beste filmer i 2012 der den var den høyest rangerte av de fem Bafta-kandidatene.

— Vi har fått en unik sjanse. De andre filmene er veldig gode, men vi peker oss ut som den mest kommersielle, sier produsenten. (©NTB)