Nederlands lynving Arjen Robben skulle hatt straffe da han ble felt på tampen av første omgang, men da han først fikk det etter 91 minutter var det fordi Bayern München-proffens skuespill lurte dommer Pedro Proenca.

Hans beslutning ble avgjørende for de hardtkjempende mexicanerne. Klaas-Jan Huntelaar var som vanlig sikker fra ellevemeteren og overlistet en Guillermo Ochoa, som hadde vært strålende og stengt ute alt i nesten en hel kamp.

For bare minutter før den avgjørende scoringen, kom nederlendernes utligningsmål. En corner fra Robben ble stusset bakover til Wesley Sneijder. Midtbaneveteranen hamret til fra kanten av 16-meteren, og ballen hadde såpass fart mot mål at ingen var i nærheten av å stanse den.

Vondt for Mexico, som skulle få det enda verre. Nok en gang ble det stopp i åttedelsfinalen for laget som ofte imponerer, men får trøbbel i cupspillet.

Tidligere hadde mexicanerne aldri tapt en kamp der Giovani dos Santos scoret. Til slutt skjedde det, men det så lenge svært bra ut for den karismatiske treneren Miguel Herrera og hans elever. (©NTB)