Tufan ble æreskjelt etter at han i åpningskampen var opptatt av å rette på sveisen i stedet for å prøve å blokkere det som ble Luka Modrics vinnermål for Kroatia. I flere dager overgikk tyrkerne hverandre i å håne og latterliggjøre 21-åringen.

Tirsdag var det ingen nåde for sveisen da han ble overfalt av elleville landsmenn etter å ha banket ballen i nærmeste kryss etter et frispark.

Det skjedde i det 65. minutt, da Tyrkia desperat trengte et mål til for å holde liv i håpet om avansement. Det var også rett etter at en feil offsideavgjørelse fratok tyrkerne en kjempesjanse, men målet burde nok vært annullert for offside.

Mehmet Topal var så vidt offside både da frisparket ble tatt og da ballen ble stusset videre mot ham, men han fikk ta den ned og legge tilbake til Tufan, som blåste den i krysset utakbart for Petr Cech.

— Dette var vår siste sjanse. Det var ikke nok å vinne, vi måtte vinne med to mål, det visste vi godt. Nå er vi veldig glade. Det er sagt og skrevet mye om oss. Vi ga alt i dag, sa Tyrkias første målscorer Burak Yilmaz ifølge uefa.com. (©NTB)