Passasjerene på den planlagte avgangen 18.55 varslet kapteinen på flyet som i sin tur varslet politiet.

Innsatsleder Anders Strømsæther ga en kort orientering til pressen ved hovedinngangen på Rygge klokka 21.30. – Det var en krangel mellom to utenlandske personer på et toalett. Vitner oppfattet dette som mistenkelig, i og med at ordet «bombe» ble nevnt, sier Strømsæther på pressebrifingen ifølge Dagbladet.

Operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt sier til TV 2 at det er to personer, en fra Sri Lanka og en fra Storbritannia, som er innbrakt av politiet.

Rar oppførsel

– Det var deres oppførsel i forbindelse med boarding av flyet som andre passasjerer reagerte på, og som ble varslet til kapteinen, som videre varslet oss, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt til TV 2. Politiets etterforskere vil søndag kveld gjennomføre avhør av de to mistenkte. Flyet er evakuert og venter på kontroll av resterende bagasje og flykroppen.

Politiets bombegruppe er tilkalt fra Oslo og vil stå for kontrollen.

Rygge flyplass er ikke evakuert og de øvrige avgangene går som normalt, sier kommunikasjonsrådgiver Øystein Stavdal Paulsen i Øst politidistrikt til NRK.

– Væpnet politi

Det skal være væpnet politi på flyplassen, men passasjerene har ikke fått noe informasjon.

– Vi har ikke fått noe informasjon, sier en passasjer på flyplassen til VG.

I ruteoversikten skulle flyet først ha gått 18.55 fra flyplassen, men ble senere meldt forsinket til 20.00. Klokka 20.35 meldte politiet at flyet var evakuert.

– Dette flyet drar ikke til Manchester i kveld. Passasjerene får tilbud om et nytt fly senere, sier innsatsleder Strømsæther.

Klokka 21.55 meldte politiet at Ryanair vil sette opp et nytt til Manchester med avgang omtrent klokka 24.00.