VENNESLA: Fredag fikk en eldre mann besøk av en kvinne som utga seg for å være hjemmehjelp.

— Vi har fått en anmeldelse og har så vidt begynt å kikke på saken, forteller lensmann i Vennesla John Tomas Homme.

Ifølge operasjonsleder Ingrid Mæhre skal det ha blitt oppdaget da den ordentlige hjemmehjelpen kom på besøk en stund senere.

Les:

Sjekket med kommunen

Lensmannen forteller at de har vært i kontakt med Vennesla kommune, som har bekreftet at det ikke er en av kommunens hjemmehjelpere som har vært på ferde.

Homme utelukker ikke at det kan være snakk om flere lignende tilfeller.

— Vi har et stort behov for informasjon. Hvis noen har opplevd noe lignende er vi interessert i å høre fra dem, forteller Homme.

Be hjemmehjelpen om legitimasjon

— Eldre sårbare personer kan lett la seg lure. Det kan vært lurt å ha døra låst og kun slippe inn de som kan legitimere seg, forklarer Homme.

Også operasjonsleder Mæhre gikk i pinse-helgen ut å oppfordret eldre til å be fremmede personer fra hjemmehjelpen legitimere seg.

Homme forteller at politiet har flere meldinger liggende etter pinsa som de skal gå gjennom, og vil blant annet se om det kan finnes andre tilfeller.

Flere tilfeller

Lensmannen vet at det har vært flere tilfeller i landsdelen, der personer har utgitt seg for å være falske sykepleiere eller hjemmehjelp.

6. april ble en 85 år gammel kvinnefrastjålet kontanter av en falsk sykepleier på Grim i Kristiansand.

Dagen etterpå ble det meldt om flere lignende tilfeller i Risør, og politiet pågrepfire personer som oppsøkte eldre og utga seg for å være sykepleiere.

I fengslingsmøtet kom det frem at den ene pågrepne hadde enstørre mengde smykker på seg.