«In da Club»-rapperen 50 Cent slapp 11. september sitt tredje album, «Curtis», i USA. Samme dag slapp rappe-rivalen Kanye West platen «Graduation».

200.000 i forskjell

Publikum og bransjefolk ventet i spenning på de første salgstallene. Hvem var størst? Ifølge nettstedet femalefirst.co.uk har 50 Cent satset alt på å vinne krigen.

– Hvis Kanye West selger flere plater enn meg, skal jeg ikke gi ut flere album, skal han ha sagt.

Kanye West leder i første runde. Ifølge femalefirst.co.uk ligger Wests album an til å selge 750.000 eksemplarer første uken, mot 550.000 for 50 Cent.

Latterliggjort på MTV

Senest under søndagens MTV video awards fikk 50 Cent gjennomgå, etter Britney Spears' katastrofale opptreden.

– Jeg kan ikke tro det. 50 Cent er her. Jeg synes det er så søtt at han fortsatt er i live, sa komiker Sarah Silverman på showet.

Etter showet sa Kanye West at MTV aldri skulle latt Britney opptre.

– De visste at Britney ikke var klar til å stå på scenen, men de fikk henne til å opptre likevel, erklærte han på lufta til radiostasjonen Z100 i New York.

Svarer på kritikken

Og 50 Cent svarer:

– Han (West) er bare misunnelig på all oppmerksomheten hun får. (...) Det virker som om han har glemt at hun faktisk har solgt 50 millioner plater. Hun har det.

Dropper plateselskapet

50 Cent går også hardt ut mot eget plateselskap etter de dårlige salgstallene første uken, skriver nyhetsbyrået Wenn.

– For å være ærlig har prosessen med å selge dette albumet ikke vært noe særlig. Jeg er fornøyd med fremførelsen, men ikke med arrangementet, sa 50 Cent i et intervju med radiokanalen Hot 97 i New York onsdag.

Curtis Jackson, som er hans egentlige navn, skal ha sagt at han dropper plateselskapet Interscope etter neste plate.