Opplevde du kaoset? Del den gjerne i kommentarfeltet nederst.

— Folk er rasende. Det virker som alt er underdimensjonert, sier Jan Petter Horn til fvn.no.

Flere tusen mennesker måtte stå lenge i kø ved T-banestasjonene på Majorstua og Nationaltheatret lørdag formiddag. Også inne på konkurranseområdene var det stor trengsel, ifølge Horn.

— Vi skulle opp til langrennsarenaen etter at kombinert var ferdig. De fleste har jo dagspass. Det var veldig smalt på vei opp. Da vi kom til toppen, sto det helt stille. Folk begynte å komme ned igjen og vi skulle opp. Til slutt måtte vi bare bryte ut, vi hadde jo små barn med, sier Horn, som var sammen med en annen voksen og fire barn.

— Det virker som arrangørene ikke har tenkt så nøye på dette, legger han til.

Følget fikk kun sett Marit Bjørgen i noen sekunder før hun gikk i mål. Derfor tilbringes morgendagen mer på avstand.

— Vi skal ta heisen opp og gå på ski innover i marka for å se på 30-kilometeren, sier Jan Petter Horn, som likevel ikke har mistet motet.

— Dette var en dårlig start, men vi ristet det fort av oss, sier han optimistisk.

T-bane-problemer

T-banen i Oslo fikk store problemer allerede tidlig om morgenen, og det tok ikke lang tid før det ble meldt om fulle tog helt fra Helsfyr og om stappfulle perronger på Nationaltheatret og på Majorstua.

Dagens første øvelse i Holmenkollen, det kombinerte hopprennet, startet mens folk fortsatt sto og ventet på T-banen.

– For sent

– Vi har en publikumstilstrømming som savner sidestykke, og vi må nok innrømme at vi startet ekspresskjøringen til Holmenkollen for sent, sier informasjonssjef Bjørn Rydmark i Oslo T-banedrift AS til NTB.

Rydmark sier at de store køene begynte å løse seg opp ved 10-tiden lørdag formiddag etter at det i tillegg ble satt inn flere ekspressbusser som kjørte direkte fra Majorstua og opp til Holmenkollen.

Endringer

PR- og informasjonssjef i Ski-VM 2011, Nina Horn Hynne, sier til NTB at man nå har tatt grep for å unngå at det samme skjer på søndag.

– Vi har innført to endringer. Vi har endret åpningstidene slik at vi nå slipper folk inn oppe i Holmenkollen tidligere. Vi har gått ut med at vi slipper inn folk to timer før rennstart, nå har vi endret dette til tre til fire timer før. Så flytter vi også fram tidspunktet for når Ruter og Oslo T-banedrift setter inn ekstra T-banetog og busser, sier Nina Horn Hynne til NTB.

Ruter skal kunne ta unna 15.000 passasjerer i timen søndag. I tillegg til banen, blir det satt opp 15 busser som skal kjøre mellom Majorstua og Kollen.

Evaluering

Hun understreker at Ski-VM 2011 ikke er fornøyde med at folk måtte vente så lenge som de gjorde, og beklager dette. Samtidig er det ennå ikke klart hvor mange som faktisk kom for sent eller hvor mange som ikke rakk det arrangementet de skulle være til stede på.

– Det er en del som har måttet vente lenger enn det vi er fornøyd med. Vi har ikke oversikt over hvor mange dette gjelder ennå. Vi skal gjennomføre en evaluering etter at alle lørdagens øvelser er over, da får vi en mye bedre totaloversikt, avslutter Horn Hynne.

Opplevde du køer på vei til eller i Holmenkollen?