Dermed fikk Manchester United hjelp i jakten på ligagull. Alex Fergusons menn ligger nå seks poeng foran Chelsea, som leder på målforskjell på bynabo Arsenal. Poengtapet mot Tottenham kan ha kostet Arsène Wenger & co. dyrt.Lagene skjøt fart fra start i lokaloppgjøret i Nord-London onsdag. Fem minutter var spilt da Theo Walcott gikk på løp og satte inn 1-0 til Arsenal etter en nydelig stikker fra Cesc Fàbregas.

Tottenham svarte to minutter senere. Vedran Corluka slo inn fra høyresiden, og i feltet dukket Rafael van der Vaart opp. Nederlenderen fikk seg fri med en nydelig førsteberøring og klinket inn utligningen bak Wojciech Szczesny.

Samir Nasri ville ikke være dårligere, og etter 12 minutter sørget han for kampens tredje mål og 2-1 til Arsenal. Han skjøt direkte på pasningen fra Abou Diaby, og Tottenham-keeper Heurelho Gomes hang ikke med.

Første omgang sluttet der den startet: Robin van Persie økte til 3-1 i det 40. minutt, og bortefansen øynet håp om tre poeng. Men minuttet før hvilen dukket Tom Huddlestone opp og sørget for fortsatt spenning etter pause. (©NTB)