En heroisk innsats fra Wolves-målvakt Wayne Hennessey hindret Arsenal i å krype opp til 4.-plass i engelsk eliteserie. Samtidig stanset det foreløpig Robin van Persies jakt på å tangere Alan Shearers scoringsrekord på 36 i ett kalenderår i ligaen.

— Det er veldig frustrerende. Man spiller ikke mange slike uavgjortkamper, men noen ganger kan det skje. Vi mangler fortsatt litt modenhet, sa Arsenal-manager Arsène Wenger.

Stolt McCarthy

Hans motpart Mick McCarthy var langt mer fornøyd og stolt over sine spillere etter 1-1-kampen.

— Jeg er ekstremt stolt. Jeg tror alle så vinnerviljen vår i dag. Vi klarte å forsvare oss i 20 minutter med 10 mann. Wayne Hennessey var fantastisk. Han beviste i dag at han er en av de beste keeperne i ligaen, mente Wolves-treneren.

I stedet for van Persie var det Gervinho som satte ballen i mål da Arsenal fikk en oppskriftsmessig start på kampen. Etter sju minutter ble ivorianeren spilt fri av Yossi Benayoun, rundet Hennessey og gjorde 1-0 for vertene.

Arsenal produserte noen store muligheter og hadde kontroll på kampen inntil Wolverhamptons toppscorer Steven Fletcher var på rett sted til rett tid i det 38. spilleminutt. Stephen Hunt slo inn etter et halvklarert hjørnespark og Fletcher brukte hodet til å overliste Arsenal-keeper Wojciech Szczesny.

Én bak Shearer

Den siste halvtimen av kampen var det konstant hett rundt ørene til Hennessey. Mindre ble ikke presset av at Nenad Milijas ble utvist kvarteret før slutt. Han gikk inn med knottene først mot Mikel Arteta og fikk marsjordre.

Van Persie var blant Arsenal-spillerne som fikk gigantiske sjanser mot slutten, men nederlenderen maktet ikke å score. Foreløpig blir han stående på 35 eliteseriemål i 2011 og trenger to hjemme mot Queens Park Rangers nyttårsaften for å passere spisslegenden Shearer.

Sterkt QPR-poeng

QPR sto overfor en vanskelig oppgave i bortemøtet med Swansea, som før tirsdag kun hadde sluppet inn to mål på hjemmebane i eliteserien. Vertene var best fra start og tok ledelsen ved Danny Graham etter 14 minutter.

I annen omgang slo gjestene tilbake, og etter 58 minutter ble QPR det første laget som har scoret borte mot Swansea etter pause i årets sesong. Jamie Mackie gikk på løp etter en lang stuss og utlignet alene med Michel Vorm.

Den siste halvtimen var det gjestene fra London som hadde mest ball og førte kampen, men et par misbrukte storsjanser var det nærmeste de kom. Uansett fikk QPR med seg et viktig poeng i kampen for å unngå nedrykk. (©NTB)